Life en Sens leveren op tijd het Stationspostgebouw op aan PostNL en Perial in HS Kwartier Den Haag

01-06-21

LIFE en SENS hebben op maandag 31 mei het Stationspostgebouw in het HS Kwartier in Den Haag opgeleverd aan huurder PostNL en koper Perial Asset Management. Het imposante monumentale gebouw is in de afgelopen 18 maanden ingrijpend verbouwd door bouwcombinatie JP Van Eesteren - BESIX en installateur Unica. Het Stationspostgebouw biedt vanaf 1 juli 2021 langjarig kantoorruimte aan huurders PostNL en StationPostOffices. Mathi Gijbels, partner van LIFE.NL en StationPostOffices, en samen met Focus Real Estate ontwikkelaar van HS Kwartier, geeft aan dat met de afronding van dit hoogwaardige project een belangrijk bijdrage is geleverd aan de realisatie van de gebiedsontwikkeling HS Kwartier als een iconisch gebied in de Randstad.De transformatie van het Stationspostgebouw is de eerste fase van de HS Kwartier gebiedsontwikkeling (www.hskwartier.com).

Hoogstedelijk werken direct naast station Hollands Spoor
Het Stationspostgebouw is ontworpen in 1939 door rijksbouwmeester G.C. Bremer en werd onder architectuur van KCAP Architects & Planners getransformeerd tot een state of the art hoofdkantoor met een omvang van circa 25.000 m2 VVO. Een plek waar mensen werken, maar vooral elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. Gert Jan Smit, partner SENS real estate, bevestigt:
‘Met deze duurzame transformatie krijgt een prachtig rijksmonumentaal pand een nieuw leven. PostNL komt tien jaar nadat het Stationspostgebouw verruild werd voor een ander kantoor, nu weer thuis’. Naast het PostNL hoofdkantoor vormt het co-working concept StationPostOffices een belangrijke schakel voor verbinding en ontmoeting met kantoorruimte op maat inclusief vergader- en flexwerkplekken.

Over de ontwikkelaar
De ontwikkelaar van het Stationspostgebouw is LIFE.NL (een initiatief van de Belgische partners LIFE en Gijbels Group). Voor het Stationspostgebouw treedt SENS real estate op als gedelegeerd ontwikkelaar.  

Over de eigenaar
Eind 2020 kocht PFO2 het Stationspostgebouw. PFO2 is een Frans fonds gemanaged door Perial Asset Management.