About

ABOUT

HS Kwartier is een unieke ontwikkellocatie in het hart van Den Haag. Langs station Hollands Spoor ontstaat een verticaal gebied dat de skyline van Den Haag een inspirerende groene impuls geeft. In HS Kwartier worden moderne kantoren en werkplekken gerealiseerd, evenals woningen, voorzieningen en een hotel. Ook krijgen de openbare ruimtes in het gebied een flinke groene upgrade. Het wordt een plek waar wonen, ontmoeten, werken, leren en spelen naadloos in elkaar over gaan. En waar bewoners, gebruikers en bezoekers een gezonde, gelukkige en vitale levensstijl kunnen uitdragen. De balans tussen alle functies staat centraal, evenals de ambitie om gezondheid, fitheid en plezier te laten ondersteunen door de fysieke omgeving. Concreet betekent dat inspirerende architectuur, veel openbaar groen en een levendige mix van functies.

1.500 – 2.000

woningen

10 min

lopen naar het historische stadscentrum

8.000 -10.000

werkplekken

Ontdek het verhaal

2019

Het idee van HS Kwartier

Circa 245.000 m2 stedelijke ontwikkeling in het hart van Den Haag met een verleidelijke mix van werk-, woon- en vrijetijdsconcepten. HS Kwartier is bestemd om de meest dynamische plek in Den Haag te worden.

2020 - 2021

HSK Offices

Het voormalige gebouw The Globe heet nu HSK Offices en biedt plek aan werk, sport en ontspanning. In april 2022 heeft Postillion Hotels hier haar achtste locatie geopend: Postillion Hotel & Convention Centre Den Haag (ca. 6.500 m2 met een capaciteit van 1.400 personen).

2021

Stationspostgebouw

Het Stationspostgebouw is sinds medio 2021 het nieuwe hoofdkantoor van PostNL. Dit iconische gebouw van bijna 30.000 m2 is gerestaureerd met respect voor zijn monumentale waarden en is een van de ‘must sees’ in het HS Kwartier. 

2023 - 2028

Escher gardens

Escher Gardens is een circa 90.000 m2 groot multifunctioneel project. Het bestaat uit een stedelijke laag met twee torens en zal voornamelijk een smart living concept huisvesten. Door de combinatie met onder andere kantoren, horeca en (maatschappelijke) voorzieningen zal Escher Gardens ‘the place to be’ in Den Haag te worden.

Toekomstige projecten

The special

De naam zegt het al: dit wordt een echte eyecatcher en een icoon voor Den Haag. The Special wordt het hart van het gebied. Een bruisend, circa 20.000 groot m² sociaal-cultureel centrum voor studenten, Hagenaars en toeristen.

The Posttower

The Posttower wordt gerealiseerd tussen het Stationspostgebouw en het spoor. Via de Waldorpstraat is de circa 70 meter hoge toren te betreden via een verhoogde benedenverdieping; een groene route, waardoor een mooie entree ontstaat. The Posttower maakt van de achterzijde van het Stationspostgebouw een hoogwaardig verblijfsgebied voor wonen en werken.

Herontwikkeling HSK Offices

De herontwikkeling van HSK Offices behelst de ontwikkeling van een stedelijke laag met twee torens. In het gebouw is een ‘mixed use’ programma voorzien met onder andere woningen, voorzieningen, commerciële ruimtes en kantoren. Zo ontstaat een dynamische plek waar jonge professionals, stedelijke gezinnen en de jonge ouderen elkaar kruisen en ontmoeten.

OVERAL MEE VERBONDEN

HS Kwartier is een centraal gelegen plek in een van de meest internationaal georiënteerde steden van Nederland. Dankzij de nieuwe voetgangerstunnel door station HS ben je te voet in 10 minuten in het winkel- en uitgaanshart van het centrum. Tramstation en bushaltes voor de deur die je verbinden met alle locaties in de stad en natuurlijk het strand. Op het station huur je snel en eenvoudig een fiets. En omdat de Velostrada tussen Den Haag en Leiden door het HS Kwartier loopt, zijn bestemmingen als Kop Binckhorst en Leiden ook prima te fietsen. Vanaf Station Hollands Spoor ben je bovendien in 30 minuten op Schiphol, binnen een uur in Amsterdam en in 3 uur in Londen en Parijs. Parkeren is in HS Kwartier ook goed geregeld; er kan gebruikt gemaakt worden van de publiek toegankelijke parkeergarages Laakhavens en Megastores. De garage Laakhaven beschikt over ca. 1.400 plekken en Megastores over 1.750 plekken. Beide garages vind je op enkele minuten loopafstand.

Team

HS Kwartier is een initiatief van Redevco Living en Focus Real Estate, in nauwe samenwerking met de gemeente Den Haag. Ontwikkelaars zijn Redevco Living en SENS real estate. Stedenbouwkundige en architect is KCAP.